Je video maken

Hoe maak je een kwalitatieve video?

De keuze van de camera

Eerst en vooral moet je kiezen met welk apparaat je gaat filmen. De vereiste apparatuur voor de opname van je promotievideo hoeft niet noodzakelijk duur te zijn.
De beste camera? Dat is de camera die je al bij je hebt, die je goed kent en waarmee je vertrouwd bent: kortom, je smartphone.
Filmen kan natuurlijk ook met een webcam, een GoPro of een fototoestel.

Horecamag 2

Belichting

Als je besluit je video binnen op te nemen, dan moet je ook aandacht besteden aan de belichting. Kies voor een kamer of ruimte met voldoende natuurlijk licht (idealiter indirect zonlicht). Zorg ervoor dat het onderwerp op een gelijkmatige manier belicht is (vooral het gezicht).

TIP : Laat de gefilmde persoon nooit plaatsnemen voor een raam.

Faites une vidéo de fin dannée

Geluid

De geluidskwaliteit is nog belangrijker dan de belichting. Als het geluid van je promotievideo maar matig is, dan zullen de gebruikers die niet begrijpen en vooral ook niet onthouden.
De beste geluidskwaliteit bereik je met een microfoon, als je budget dat toelaat.

TIP: Neem altijd enkele seconden de tijd om aandachtig naar omgevingsgeluiden te luisteren. Vaak ben je je niet bewust van bepaalde geluiden, zoals het geruis van een apparaat.

I Stock 1159220750

Opname

Denk voor een betere compositie aan de regel van derden. Bij dit creatieve basisprincipe wordt het beeld in drie stukken verdeeld en is het evenwichtiger. Zo komt je promotievideo natuurlijker en overtuigender over bij je potentiële klanten.

TIP: Film gerust in close-up of vanuit verschillende hoeken. Hoe meer opnames je maakt, hoe meer materiaal wij hebben voor de montage.

Zo! Je weet nu hoe je een kwalitatieve video kunt maken. Je bent klaar om nieuwe klanten aan te trekken door hen bijvoorbeeld het verhaal van je bedrijf te vertellen.
Nu gaan we je helpen je video te voltooien en te perfectioneren.

Klaar om te beginnen?

AAN DE SLAG!