Waar kan ik mijn video’s publiceren?

Je video publiceren kan op veel verschillende plaatsen. Dit is onze selectie!

Delen op je website

De mogelijkheid om je video aan je website toe te voegen, is een vereiste. Je filmpje is dan zeker gemakkelijk te bekijken. De meeste aanbieders van diensten voor videohosting geven je een eenvoudige code om een video aan je website toe te voegen. Het probleem is echter dat videocontent je server vaak zwaar belast. Daarom maakt een website of dienst voor videohosting tegenwoordig vaak deel uit van een moderne strategie voor contentmarketing.
Je moet je video’s immers kunnen uploaden om ze te delen met je publiek.

Claudio schwarz purzlbaum vj3n Oti X85 Y unsplash

Instagram

Hoewel foto’s nog steeds het meest gangbare formaat zijn op Instagram, winnen ook video’s aan populariteit. De interactieratio stijgt veel meer bij video’s dan bij foto’s.

Naast die cijfers bestaan er nog heel wat andere redenen om te investeren in filmpjes. Ten eerste kan je met een video een vollediger en complexer verhaal delen dan met een eenvoudige foto.

De bekendheid van je merk vergroten tijdens een campagne, je publiek iets bijleren, of een ander doel? Met een video kan je je verhaal op meer manieren vertellen. Instagram is op dit moment (maar ook in de toekomst) ongetwijfeld een van de beste methodes om je video’s te verspreiden!

Inlytics linkedin analytics tool 2 SE1zwze L Os unsplash

LinkedIn

LinkedIn biedt zijn gebruikers de mogelijkheid om video’s te posten op het platform. Een onderzoek door het sociale netwerk bracht aan het licht dat video’s 20 keer meer worden gedeeld dan om het even welke andere inhoud.

De kracht van LinkedIn schuilt in de gemeenschap. Het netwerk moedigt zijn leden aan om inhoud te publiceren. LinkedIn legt de focus eerder op berichten van persoonlijke accounts door die meer in de kijker te zetten, om de eenvoudige reden dat ze garant staan voor meer interactie op het platform.

LinkedIn is het sociale netwerk bij uitstek als je een professioneel publiek wilt aanspreken.

Nathan dumlao 4 FHF4k Cnj8 A unsplash

Twitter

Op Twitter kan je gemakkelijk informatie over je bedrijf delen met je community. Dit sociale netwerk versterkt je imago en vult op een doeltreffende manier het effect van je website aan.

Nordwood themes c N Xqm O0 Z24 U unsplash

Facebook

Als je al een pagina op dit sociale netwerk hebt, dan zal je publiek je video’s meteen kunnen bekijken. Het grootste voordeel van Facebook is de directe interactie met je volgers. Dankzij de functies voor het delen met anderen kun je de gebruikers uitnodigen om de door jou geposte video’s te delen.

In slechts enkele minuten maak je een gratis account aan en kan je video’s beginnen te uploaden. Het aanbod van Facebook omvat ook marketingtools voor bedrijven die op zoek zijn naar meer zichtbaarheid. Het platform heeft een ijzersterk marketingsysteem waarmee je van een eenvoudig filmpje doeltreffende reclame voor je merk kunt maken. Benut de kracht van Facebook om je video’s te verspreiden. Een uitstekend alternatief voor YouTube!

Waar kan ik mijn video’s hosten?

Veel mensen zoeken wellicht een antwoord op deze vraag!

Klaar om te beginnen?

AAN DE SLAG!